Stadion pro 3000 lidí v Táborsku ještě letos

Táborsko zažívá skvělý rok. Tým se nadále drží na třetí příčce FNL, která dává naději na postup mezi tuzemskou fotbalovou elitu. Kromě sportu se ale daří i na klubovém poli. Manažerský tým dokázal vyjednat finance na nový kamerový systém, osvětlení a nyní se pustí i do stavby tribun.

Objemová studie z roku 2016

Protože na jihu Čech se toho v souvislosti se sportovní infrastrukturou děje hodně, pojďme si vše představit postupně.

Během zimy byl během dvou měsíců instalován pokročilý kamerový systému, venkovní optická páteřní síť kolem poloviny stadionu a tzv. policejní velín. Šlo o investici za 1 milion korun.

Už nyní je jasné, že 20. května začne výstavba umělého osvětlení. To musí být hotové do září. Odškrtnutí těchto položek znamená splnění povinností, které nově druholigové kluby mají. Bez toho by totiž jejich stadiony nedostaly certifikaci a domácí zápasy by musely hrát v azylu. Tady se mluví o nákladech kolem 30 milionů korun.

Tím ale plány tamního klubu nekončí. Do konce letošního roku by na jihu Čech chtěli rozšířit současnou „tribunku“ podél delší části hřiště.

Nově by měly přibýt dva modulové bloky, kde bude šatna pro mládež a klubovna pro fanoušky. Tím by mělo přibýt zhruba 1500 nových míst a kapacita stadionu se tak nafoukne na 3000 sedaček.

V případě tohoto projektu se tedy bavíme o délce stavby v řádu několika měsícíců. Jenže ani tohle by na splnění podmínek pro nejvyšší ligu nestačilo. Tam totiž regule požadují minimální kapacitu 4500 míst.

Klub si proto nyní nechává kreslit podobu tribun, které by měly vzniknout za oběma branami. Tím by tuto povinnost splnil. Půjde nicméně už výrazně komplikovanější záležitost – společně s ní bude třeba totiž řešit třeba parkovací plochy a obecně větší zapojení městské administrativy.

Co z toho tedy vyplývá? V případě postupu do nejvyšší soutěže bude muset muset hrát Táborsko příští rok v azylu. Předdomluvený je stadion v Českých Budějovicích. Pokud zůstane ve druhé lize, zůstane také ve svém. Nicméně s výrazně komfortnějším zázemím. Mimochodem, v průběhu letošního jara si do ochozů našlo cestu v průměru zhruba 1000 lidí.

Ať už nicméně sportovní boj dopadne jakkoliv, FC Silon Táborsko chce stadion rozšiřovat, aby se do budoucna už na pomoc nikoho z okolí spoléhat nemusel.

Zdroj: FC Táborsko, Stadiony.blog

Napsat komentář

Trending

Blog na WordPress.com.