Brno: Nová hala bude hostit šampionáty v házené

Téměř šestimiliardová stavba multifunkční arény v Brně pokračuje. Práce pokročily na betonování podkladu ledové plochy či na izolacích, hotové jsou výkopové práce. Jasno už je taky o tom, kdo kromě Komety halu v budoucnu využije.

Zdroj: Arena Brno

O víkendu se na rozsáhlé staveniště dostali první návěštěvníci z řad veřejnosti. Další dvě pak budou následovat v polovině května a polovině června. Zájem byl obrovský a všechny místa byla zabrána během krátké doby.

Stavba brněnské arény (zdroj: FB Arena Brno)

Jak bylo zmíněno, práce postupují podle plánu. Stavbaři dokončili výkop jámy, vyrábí se prefabrikované součásti stavby. Dokončený je zásyp potrubí a geodecitké zaměření vodohospodářských objektů.

Město také oznámilo, že se nová hala stane „evropským centrem házené“. V roce 2026 totiž aréna do Česka po dlouhých 36 letech vrátí vrcholný házenkářský šampionát – EHF EURO 2026. V roce 2031 pak bude Brno hostit dokonce ženský světový šampionát.

„Do Brna se sjedou fanoušci z Evropy i celého světa. Obě vrcholné sportovní akce znamenají pro naše město velkou publicitu a také samozřejmě ekonomický přínos a nové příležitosti pro místní podnikatelskou sféru. A nesmím zapomenout ani na propagaci sportu u všech generací. Bude to házenkářský svátek a pevně věřím, že budeme skvělými hostiteli.“ 

Markéta Vaňková, primátorka města Brna

Zdroj: ČRo, SKLH Žďár nad Sázavou

Napsat komentář

Trending

Blog na WordPress.com.