Rekonstrukce Ďolíčku za více než půl miliardy může začít v roce 2025

Rodina Jakubowiczova dál pokračuje v přípravě rozsáhlé rekonstrukce ikonického Ďolíčku. Už v předchozích měsících informovala, že je připravena ji uhradit ze svého. Od města chce jediné – dostatečně dlouhou nájemní smlouvu. „Abychom si tady odbydleli tu investici, kterou plánujeme udělat. Počítám, že by to nemělo být kratší než 50 – 60 let,“ řekl pro podcast Kudy Běží Zajíc šéf klubu Darek Jakubowicz.

Zdroj: Bohemians Praha 1905

Městský stadion Ďolíček, původně Dannerův stadion, stojí v Praze-Vršovicích. Jeho výstavba u Botiče byla dokončena roku 1932. Jde jednoduše o jeden z nejsymboličtějších stánků českého fotbalu. V současnosti ale městem vlastněná aréna zoufale nedostačuje požadavkům moderní doby.

Není to naše a nikdy to nebude. Ekonomicky to vůbec nedává smysl, ale zase, jestli chceme, aby Bohemka dál existovala a mohla fungovat, mohla hrát první ligu, tak je to nezbytný krok.

Darek Jakubowicz, šéf Bohemians pro podcast Kudy Běží Zajíc

Samotná rekonstrukce by měla proběhnout ve třech etapách. Díky tomu bude možné, aby „Klokani“ zůstali ve svém domově a nemuseli hledat azyl. Začátek prací je prozatím plánován na rok 2026. Hotovo by mělo být do 3 let. Přesně na takovou dobu je totiž možné dostat od LFA výjimku.

V první etapě by mělo dojít ke stržení tribuny, kde je nyní domácí „kotel“ a jejímu posunutí o zhruba 10 metrů.

Chceme, aby střed hlavní tribuny byl opět na skutečném středu hřiště.

Darek Jakubowicz, šéf Bohemians pro podcast Kudy Běží Zajíc

Kotel se má podle něj, i kvůli lepší akustice, dočkat zastřešení. Následovat by měla úprava současné hlavní tribuny a prostoru kolem ní, vč. náměstíčka, které by se mělo schovat „pod zem“. Další práce pak budou na protilehlé tribuně.

Zdroj: Wikipedia

Ta protější tribuna, kterou plánujeme, tak by se měla vyrovnat “Bombonere”. Fakt by to měl být balkónový styl. 

Darek Jakubowicz, šéf Bohemians pro podcast Kudy Běží Zajíc

V tuto chvíli nicméně plány rekonstrukce nepočítají s celkovým uzavřením stadionu. Hotové by mělo být tzv. „účko“. Tribuna směrem k ulici Vršovická (kde nyní jezdí tramvaje) v plánu prací není. Majitel Bohemians doufá, že na jejím dobudování se případně domluví s městem.

Jakubowicz odhaduje, že náklady budou mezi 500 – 600 miliony Kč.

Měly by být na stadionu i skyboxy? Existuje varianta, že by Bohemians odkoupili celý stadion i s pozemky od města? I o tom byla diskuze v podcast Kudy Běží Zajíc, který najdete v TOMTO odkazu.

Zdroj: Kudy Běží Zajíc, Stadiony.Blog, Bohemians 1905


Napsat komentář

Trending

Blog na WordPress.com.