Bohemians: Majitel má řešení. Chce začít rekonstrukci.

Klokani by se skutečně mohli dočkat nového Ďolíčku. Majitel Bohemians Darius Jakubowicze v klubovém podcastu odhalil, že našel řešení, jak postupovat dál. Modernizaci ikonického místa plánuje zafinancovat z vlastních peněz.

Zdroj: Bohemians 1905

Klíčovým krokem pro posun Ďolíčku do moderní éry je nyní debata s městem o nové nájemní smlouvě. Bez ní není podle zástupců Klokanů možné se pustit do jakýchkoliv dalších kroků.

Nedokážu predikovat, jestli jde o týdny nebo měsíce. Máme řešení, které je v souladu s legislativou či pravidly EU. Právníci dávají dohromady konkrétní model, který by mohl být funkční z hlediska dalšího vývoje.

Dariusz Jakubowicz, předseda představenstva Bohemians v klubovém podcastu

Majitel Klokanů také odhaduje, že pokud se podaří domluva se zástupci městské administrativy na nájemní smlouvě, může se pak vrhnout plnou silou na získání stavebních povolení. Pokud se tak stane a vše půjde bez komplikací, mohlo by se podařit takové povolení za půl roku získat.

Není to otázka peněz, ale toho se domluvit.

Dariusz Jakubowicz, předseda představenstva Bohemians

Detaily k plánované modernizaci Ďolíčku sdělil Jakubowicz v novém klubovém podcastu:

O projektu majitel Bohemians komunikoval i s Fotbalovou asociací ČR.

Máme příslib, že pokud uděláme takový projekt ,tak sem můžeme přivézt akce jako jsou zápasy juniorských reprezentací a dalších mezinárodních utkání.

Dariusz Jakubowicz, předseda představenstva Bohemians

Následovat bude také jednání se zástupci Sokola.

Potřebujeme 8 metrů pozemků Sokola, abychom mohli posunout hřiště tak, aby nebylo vyosené a zároveň aby bylo možné směrem k ulici Vršovická postavit něco smysluplného.

Dariusz Jakubowicz, předseda představenstva Bohemians

Majitel Klokanů počítá nyní s tím, že by se rekonstrukce zahájila pracemi na tribuně, kde je nyní kotel zelenobílých. Od ní by se pak odvinuly další kroky. Jakubowicz totiž nechce „ani na minutu“ opustit Ďolíček. Připravuje tak fanoušky, že by jeho modernizace probíhala v průběhu soutěžních ročníků.

Výsledkem by podle jeho představ měl být stadion, jehož zázemí je přístupné široké veřejnosti, tedy aby sloužil „po celý den a po celý týden. Aby to i lidé z okolí vnímali jako místo společenského života, nejenom pouze fotbalu.“

Zdroj: Stadiony.blog, Podcast 1905


Napsat komentář

Trending

Blog na WordPress.com.