FAČR už ví, co chce od Sparty

Fotbalová asociace si ujasnila, jaké požadavky bude mít na klub z Letné. Jde o jednu z klíčových částí možné dohody mezi oběma subjekty. Na konci jednání by mohl být na Strahově nový stadion pro zhruba 35 tisíc lidí, na kterém bude hrát své domácí zápasy fotbalová Sparty i česká reprezentace.

Na začátku prosince proběhlo mezi stranami poslední jednání. FAČR mezitím sepsal ve spolupráci s agenturou Deloitte své požadavky na stadion i tréninkové centrum, které by na Strahově mohlo vzniknout.

Jde o první část klíčové dohody. Pokud by Sparta na tyto požadavky přistoupila a byla ochotna je do svého projektu zapracovat, posune se celá záležitost do dalšího kroku.

V něm se bude řešit finanční stránka věci – např. prodej pozemků klubu miliardáře Daniela Křetínského či dlouhodobý pronájem.

„Od poslední valné hromady proběhla hned trojice jednání se Spartou. FAČR dál posuzuje několik variant toho, co by s pozemky na Strahově mohlo být dál. Chceme, aby rozhodnutí bylo učiněno na další valné hromadě někdy v květnu či červnu před EURO,“ řekl pro podcast Livesport Daily 1. místopředseda FAČR Jiří Šidliák.

Jeho odpovědi na toto téma jsou v podcastu zhruba od času 1:01:20. (LS Daily).

3 komentáře: „FAČR už ví, co chce od Sparty“

  1. […] Popis produktu společnosti SPZlín FAČR už ví, co chce od Sparty […]

    To se mi líbí

Napsat komentář

Trending

Blog na WordPress.com.